Ordbog

2S / Second Sunday
Referer til søndagsmissioner den anden søndag i måneden.
ADA / A Detection Algorithm
Navn på udstyr der kan gøre blå portaler grønne. Bliver også bruge i lore.
Adventure Sync
Adventure Sync er Niantics benævnelse for at Ingress app’en kan tilgå antal gået kilometer fra enten Google Fit eller Apple Health. Læs mere om Adventure Sync.
Agent
Referer til en person der spiller Ingress.
Anomaly
Er betegnelsen på de største events i Ingress, hvor der deltager flere hundreder måske tusinder af agenter i en intens spilperiode hvor de to hold kæmper mod hinanden. Find kommende Anomalies på eventsiden og se en oversigt over tidligere Anomalies.
AP / Access Points
Angiver point du optjener ved spil. Ved givne pointgrænser stiger du i level. Se tabel over hvad forskellige handlinger giver af AP.
Apex (Boost)
En Apex Boost giver dig dobbelt AP i en halv time. Blev introduceret i april 2020.
AR / Already Redeemed
Angiver at du allerede har indløst en passcode før. En passcode kan kun bruges én gang.
AXA
Navn på sponseret very rare skjold (mod) sponseret af forsikringsfirmaet AXA. Sponsoratet er stoppet og skjoldet kaldes i dag Aegis skjold.
BAF / Big Ass Field
Navnet på (meget) store felter. At lave BAF kræver som regel koordination med andre spillere og kan være mægtig sjov at deltage i. Hvis du er den der sætter felterne får du MU til Illuminator medaljen. BAF operationer er normalt OPSEC. Eksempler på BAF’s.
BB / Battle Beacon
Er en beacon som du kan købe i Store butikken og som giver mulighed for at udfordre andre spillere i et minispil. Kan fx bruges til First Saturdays konkurrencer. Læs mere om Battle Beacon.
BOGO / Buy One Get One
Betyder køb én – få én. Lidt et salgsudtryk som få to til samme pris.
BOLO / Be On Look Out
Betyder at du skal være på udkig (efter et eller andet).
Boost
Blandt dit udstyr finder du Boosts. Det er udstyr af forskellig art med forskellige spileffekter. Det er normalt ikke muligt at hacke sig til boosts, men fås gennem Field Kits, C.O.R.E. abonnement eller ved køb.
Bot
Af ro(bot). Bruges om en spillerkonti der styres af et computerprogram med formål at omgå spillereglerne (snyde). Bots ses ofte i storbyer hvor de – med spoofing – gennemtrævler områder og høster udstyr som så udnyttes af den eller de personer der styrer bot’en. Hvis du oplever en bot så rapportér spilleren.
Burnout
En portal kan være i en tilstand der kaldes burnout. Det betyder at du ikke kan hacke den mere før efter en given periode fra dit sidste hack. Normalt er den periode 4 timer.
CMU / Chaotic Matter Unit
Er den møntfod hvormed du køber ekstra ting i Scanner-butikken.
COMM / Communication
Angiver den indbygget kommunikationsmulighed der i Scanneren.
Control Field
Når du linker tre portaler sammen til et felt øger du dit holds MU score. MU scoren under et felt er baseret på en beregning af hvor mange mennesker der bor under feltet.
Cool Down Period
Angiver tiden (venteperioden) for hvornår du kan hacke en portal igen. Tiden forlænges progressivt efter hvert hack. På et tidspunkt vil du ramme portal burnout hvor du så skal vente 4 timer før du kan hack den igen. Med Heat Sink mod kan du til en hvis grad påvirke tiden og gøre den mindre.
C.O.R.E. / Community Offers Recognition and Expansion
Er navnet på den abonnementsordning der blev indført 9. februar 2021. Agenter der abonnerer har C.O.R.E. medaljen i deres medaljeoversigt. Læs mere på C.O.R.E. Abonnement.
CP / Check Point
Det tidspunkt hvor MU-score måles. Der er 5 timer mellem hver check point. For hver 35. check point, det der hedder en septicycle, nulstilles totalscoren. Se kommende check points.
Decay / Portal Decay
Betegnelsen på den effekt at en resonators XM formindskes over tid. Under normale omstændigheder taber en resonator 10% af sin XM pr. dag. Når der ikke er XM tilbage i alle 8 resonatorer på en portal siger man at portalen er decay’et – og den vil blive grå. Decay kan undgås hvis den bliver recharged.
Deploy
Betegnelsen på den aktivitet at sætte udstyr på en portal, enten resonatorer eller mods.
Drop Art
Betegnelse for “kunst”-billeder lavet i Scanner ved at droppe udstyr på jorden fx med droppede nøgler.
ENL / Enlightened
Navn (faction) på grønt/frø holdet.
Faction
Betegnelsen på et hold. Der er to hold. Enlightened og Resistance.
Farm
(navneord) en farm; et relativ tæt net (cluster) af portaler, der gør det muligt at hacke – “farme” – meget udstyr på relativ kort tid.

(verbum) at farme; udføre mange hacks, ofte ved en relativ tæt net (cluster) af portaler, men nogen gange også på en enkelt modded portal – med formålet at hurtig øge mængden af udstyr, inklusiv nøgler til portaler.

Agenter kan arrangere farm, fx en fracker farm, så de hurtigt kan få nyt udstyr.
Field Art
Betegnelsen for “kunst”-billeder i Intel lavet med links/felter. Er i familie med Drop Art. Man kan være ret kreativ med disse. Se eksempel
Field Kit
Når du stiger op i et nyt level modtager du et Field Kit med bonus udstyr.
FR / Fully Redeemed
Betyder at en passcode er brugt op (giver ikke mere udstyr).
Fracker / Portal Fracker
En Portal Fracker er en boost som du kan købe i Store som, når den sættes på en portal, giver ekstra udbytte af udstyr ved hacks i 10. minutter. Bruges til at farme udstyr hurtigt.
Glyph-Hack
Når du vil hacke en portal kan du glyph-hacke ved at starte et lille hukommelsesspil (minigame). Glyph-hacking kan give dig ekstra bonusudstyr fremfor et normalt hack, men tager også lidt længere tid.
More og Less
Glyph Hack (Fevgames)
GoRuck
Se Goruck events.
Hacke
Betegnelsen på den aktivitet at hacke en portal. Et hack på en portal giver (som regel) udstyr. At hacker giver kredit til Hacker medaljen og hvis det et unik hack så også til Explorer medaljen.
Hack Streak
En Hack Streak gennemføres ved at du som minimum hacker én gang om dagen i 7 dage. Blev introduceret ifbm. Epoch Medajlen d. 19. april 2021.
IGN / In-Game-Name
Referer til dit agent navn i spillet.
Intel / Intel Map
Intel Map (kortet) er en webside på
https://intel.ingress.com/ hvor du kan se tilstanden af portaler og felter i hele verden. Du kan se zoom ind/ud i kortet, se score, se og skrive i COMM, finde missioner, indløse passcodes, planlægge felter mv.
Intel
Ordet intel (af intelligence) bruges også ofte om indhentet information der skal give oplysninger om et eller andet, fx et forestående event. Intel opnås fx gennem modtaget media (fra hacks) og kommer ofte i lore form. En faction kan også opnå intel til et Anomaly ved at vinde GoRuck events og som giver en fordelsmulighed til Anomaliet.
Inventory
I din Scanner kan du opbevare udstyr af forskellig art. Det er din Inventory – eller beholdning. Du kan almindelig have op til 2.000 enheder i dit Inventory. Har du købt C.O.R.E. abonnement får du yderligere 500, dvs. 2.500 i alt. Nøgler der ligges i nøglekapsler (Key Capsules) tæller ikke med til din Inventory. Når du har den maskimale beholdning af udstyr så må du som oftest enten bruge udstyr eller recycle udstyr for at skabe plads igen. Man siger også at være item-max når man ikke har plads til mere udstyr.
Level
Der er 16 agent niveauer (levels) L1-L16 som i stigende grad giver dig flere muligheder. For at stige i niveau skal du optjene AP og medaljer. Se pointgrænser.
Lore
Referer til historien omkring Ingress og det viden og tro som spillerene har opsamlet. En kendt gruppe som interesserer sig for lore er Operation Essex.
Machina / MAC
Er benævnelsen på en 3. fraktion MAC – udover ENL og RES – som er kommet frem efter Epiphany Dawn Anomaly d. 12. november 2022. Den er endnu stadig ret ukendt af natur, men den spreder sig. Portaler der er overtaget af MAC bliver røde og de sender links over andre links der blokerer for nye links. Læs mere.
Media
Er et item som du kan få ved hack af en portal eller indløsning af en passcode. Media items kan åbnes, typisk et browser link til et foto eller video.
MD / Mission Day
Er navnet på et dags-event med missioner. Deltagelse og gennemførsel af en MD tæller på Mission Day-medaljen.
MOD / Modification
Er et objekt som du kan installere for enten at forøge kraften eller ændre egenskaben af et andet objekt. For eksempel kan du installere et Skjold MOD på en portal for at øge portalens forsvar.
MU / Mind Unit
Angiver et mål for populationen af mennesker under et felt. Det er scoren for et felt. Scoren måles ved hvert CP.
MUFG / Mitsubishi UFJ Financial Group
Navn på sponseret kapsel der kan replikere indhold. Sponsorater stoppede i juli 2017. I dag kaldes det en Quantum kapsel.
NIA / National Intelligence Agency
Lore: Regeringskontoret, der udviklede ADA og gennemførte meget forskning i XM.
NL-1331
Referer til Niantics bus med nummerpladen November Lima 1331 som bruges som NL-1331X live-events. NL-1331’s “fødselsdag” er 31. marts 2014 (se fx).
OP / Operation
Referer til en operation fx BAF operation.
OPSEC / Operational Security
Referer til sikkerheden omkring en operation. Betyder fx at man ikke skal tale om operationen med andre end deltagerne og at man ikke skal lave aktioner der bliver notificeret i COMM.
Overclock Hack
Referer til overclock glyph hacking – en slags AR udfordring hvor du skal glyph hacke en portal i 3D. Giver ekstra udbytte og overclock glyph hack point.
PAC / P.A. Chapau
Referer til en karakter i Ingress som styrer lore, investigation og decode-events. Se evt The Investigation og indlæg fra Truthseeker i Community.
Passcode
Er en slags gavekode som kan indløses til udstyr. Læs mere om passcodes.
POC / Point of Contact
Er en reference til den eller de personer som er kontaktpersoner til et event, typisk også dem der har med til at arrangere eventet.
Prime
Referer til Prime Scanner som er den version af Ingress Scanner der blev introduceret d. 5. november 2018. Den er kodet i Unity.
Redacted
Ordet i sig selv betyder “trukket tilbage”. I Ingress referer det til den oprindelige originale version af Ingress Scanner. Den blev d. 5. november 2018 opdøbt til Scanner [Redacted] for at vise den er blevet trukket tilbage til fordel for Prime Scanner.
RES / Resistance
Navn (faction) på blåt/smølfe holdet.
Scanner
Det er den enhed, fx mobil, hvormed du kører Ingress og bruger til at spille med.
SBUL / Soft Bank Ultra Link
Navnet på very rare link amp (udstyr) sponseret af det japanske firma Soft Bank. Frigivet i 2015 i v1.79.0. Ud over at give lidt ekstra skjold-effekt, øget rækkevide på links udvider den også antal udgående links som kan sættes med +8 links. En portal med 4 SBUL mods på vil kunne have 40 udgående links.
Septicycle
En septicycle udgør den periode der måles MU i, vinderen er det hold med højest total, hvorefter MU scoren nulstilles og en ny cycle starter. I perioden er der 35 checkpoints med 5 timer mellem hver, dvs. en septicyle varer 175 timer (inkluderer ikke hensyntagen til sommertid) og er dermed lidt længere end antal timer i en uge (168 timer). Hver septicycle er benævnt med år og et forløbende index, fx 2022.12 er det 12. septicycle i år 2022.
Shard
En shard er en slags spillebrik (artifakt) som viser sig på udvalgte portaler. Shards kan bevæge sig – hoppe – langs links til nye portaler og en faction kan således score en shard ved at føre den hen til en målportal (Shard Target Portal). Dette bliver i nogen omfang brug som minispil under anomalier eller til forskellige udfordringer, fx Avenir Shard Challenge i September 2019.
Læse mere om shards (Fevgames, engelsk)
Sofaportal
En sofaportal er en portal du kan nå fra dit hjem eller fra din arbejdsplads. På den måde kan du hacke meget. Folk er som regel flinke til at opgradere din sofaportal hvis du fortæller hvor den er. Omvendt vil det andet hold ofte skyde den ned.
Spoofer
Er en spillerkonto der styres af en person, enten direkte eller gennem en bot, med det formål at omgå spillereglerne. Et gennemgående karaktertræk er at der snydes med GPS lokationen så spooferen kan bevæge sig frit mellem portaler uden reelt at være tilstede. Er til tider desværre et stort problem som ødelægger spillet for alle. Se også Spoof (Wikipedia). Hvis du oplever en spoofer så rapportér spilleren.
SS / Second Sunday
Referer til søndagsmissioner den anden søndag i måneden.
Store
Store (butikken) referer til den butik du kan tilgå fra din Scanner og hvordi du kan købe ekstra ting for CMU.
SWAG / Stuff we all get
Referer til fysiske ting som du enten i forbindelse med events får gratis eller ting som du kan købe. Det kan fx være t-shirts, kasketter, trøjer og meget andet.
TOS / Terms of Service
Angiver efter hvilke retningslinjer der kan spilles. Hvis man ikke overholder TOS kan man blive smidt ud af spillet – enten for en periode eller for altid.
Unik
Bruges som regel i formen unik hack eller unik portal visit, dvs første aktivitet (hack, deploy, mv.) ved en portal. Unikke aktiviteter tæller til fx Pioneer og Explorer medaljen.
Wayfarer
Er en hjemmeside på wayfarer.nianticlabs.com med funktioner til at gennemse, redigere og godkende portaler.
XFAC / X-Fac / X-faction
Betyder at indhold/information gælder til/for begge hold.
XM / Exotic Matter
Er den energi der driver din scanner og som du får ved at bevæge dig rundt.

Se også Fev Games Glossary.