Kategorier
Events Reference

Begivenhedstyper

I Ingress er der mange forskellige typer af begivenheder (events) hvor du kan møde andre spillere og have det sjovt. Nogle events er officielle fra Niantic og andre er lavet af spillerne i fællesskab.

Se liste af officielle events på ingress.com/events samt oversigtskort med mere i community. Hjemmesiden her lister også Events.

Her er en liste med de forskellige typer…

Anomaly
Er store officielle Niantic events hvor de to hold mødes og kæmper mod hinanden i forskellige typer af konkurrencer (spil-i-spillet). Foregår ofte i storbyer rundt omkring i hele verden – typisk om lørdagen. De arrangeres 1-2 gange om året. De to hold er ofte meget organiseret omkring planlægning, strategi og udførelse i en spilperiode over 2-4 timer. Der kan være flere tusinder spillere i gang. Når du deltager og opfylder kravene til det, vil du få Anomaly-medalje i din profil.
Bannerwalk
Bannerwalk går ud på at gå missioner for at opnå et banner i sin profil. Arrangeres typisk af 1-2 spillere fra et hold. Det er en god måde at møde andre spillere på og samtidigt få set et nyt område. En bannerwalk kan vare alt fra én time til mange timer afhængig af hvor mange missioner der er i banneret. Du kan komme til at gå mange kilometer på den måde.
Beer-gress
Er et social event der arrangeres af spillerne og hvor man mødes over en kop øl mens man spiller Ingress.
Dobbel AP Tirsdage / Ingress 2sDay
Dobbel AP Tirsdage et event over 5 timer hvor du hver tirsdag mellem kl. 16 og 21 (lokale tid) får dobbelt AP. Hvis du bruger en Apex får du således 4x AP i Apex perioden (halv time). Alt sammen guf hvis du mangler AP. Dobbel AP Tirsdage blev introduceret i Juni 2023.
Drop Art
Et er event som du i princippet kan spille alene. Men det går ud på at der laves “kunst” ved at droppe items så de fx danner billeder eller tekst i Scanneren. Du kan få et godt indtryk af kreativiteten ved at kigge på Telegram-kanalen https://t.me/DropArt.
Farm
En farm arrangeres af spillere når der skal farmes udstyr. Den kan vare alt fra 10-30 minutter til 1-2 timer afhængig af form. Der kan også være social aktivitet før, under eller efter farmen. Mangler du udstyr så er farm absolut en god ting at deltage i. Du møder ofte erfarne spillere her som kan give udstyr, nøgler, tips og tricks.
Field Art
Er en type event hvor man med felter og links konstruerer kunst på landkortet. Det kan være ganske spektakulært. Der kan laves af et enkelt hold (faction) eller involvere begge hold (cross-faction).
First Saturday
Som navnet antyder så er det et event der foregår den første lørdag i måneden. Det er et semi-officielt socialt x-faction event, planlagt af spillerne (typisk to fra hvert holder) og støttet af Fev Games og Niantic. Spillerne mødes og konkurrerer indbyrdes over en periode på 1-3 timer fx om mest AP eller flest gået kilometer. Ofte er der arrangeret nye missions-bannere som spillerne går rundt efter. Det er en type event der er særlig velegnet for nye spillere og som giver dig en god introduktion til spillet og spillerne. Du kommer også til at møde spillere fra modsatte faction. Når du deltager og opfylder kravene til det, tæller det til First Saturday medaljen.
Greenwalk
En greenwalk er et event som en til flere spillere arrangerer for typisk at gå en planlagt rute gennem et område og gøre området grønt. Det er også en god måde at møde andre Enlightened spillere på og få tips og tricks undervejs.
Ingress2x2
Ingress2x2 er et event over 2 timer hvor du får dobbelt AP. Hvis du bruger en Apex i perioden får du således 4x AP i Apex perioden (halv time). Alt sammen guf hvis du mangler AP. Ingress2x2 blev introduceret 12. juli 2022 og første event var søndag 17. juli 2022 kl. 14-16.
Mission Day
En Mission Day vare typisk 2 timer hvori du skal gennemføre en række missioner. Typisk skal du gå 6-8 kilometer og gennemføre 6-18 missioner. Mission Day bliver ofte arrangeret dagen after et Anomaly, således at du kan gennemføre to events over en weekend. Når du deltager og opfylder kravene til det, tæller det til Mission Day medaljen.
NL-1331
Et et officielt Niantic event der ofte arrangeres i forbindelse med andre events. NL-1331 er navnet på en bil der kører rundt omkring i verden og ved givne steder, typisk storbyer, stopper og laver event, enten af social karakter eller med indbygget konkurrencer. Ved deltagelse og opfyldelse af krav tæller det til 1331 medaljen.
Recharge Room (RR)
Et Recharge Room arrangeres af spillerne, typisk i forbindelse med et Anomaly. Her mødes man og recharger på portaler som man har fået nøgler til, dvs. man hjælper med at forsvare portalerne når de bliver angrebet. Man behøver altså ikke være fysisk til stede hvor Anomaly’et foregår men kan sidde “hjemmefra” og hjælpe til. Når du deltager og opfylder kravene til det, kan du få Anomaly-medalje.
Restocking Weekend
Restocking Weekend er et event over 72 timer henover en weekend hvor der er bonus udstyr ved hacks. Hvilket udstyr der vil være ekstra af vil blive annonceret på forhånd. Restocking Weekend events blev introduceret 12 juli 2022 og første weekend var fredag 15. juli 2022 kl 18 til mandag 18. juli 2022 kl 18 (72 timer) hvor der vart dobbelt hack udbytte på Portal Mods og Ultra Strikes.
Second Sunday

Søndagsmissioner giver mulighed for at få kredit til Second Sunday medaljen ved at gå missioner på dagen – anden søndag i måneden. I juli 2021 til januar 2022 gav gennemførelse af mindst 6 unikke missioner på dagen kredit til Mission Day medaljen. Den 11. juli 2021 og 8. august 2021 skulle de 6 missioner tillige være officielle Niantic oprettede Mission Day missioner for at opnå kreditten. Second Sunday blev introduceret 2. juli 2021. Søndagsmissioner er en god lejlighed til at mødes og gå missioner sammen.

Starburst / Starbattle / Link Star
Et et event hvor man så mange agenter som muligt linker ind til den samme portal for at lave så stor en stjerne som muligt. Det kræver planlægning i form af nøgle-farming og rydning af bloklinks. I Danmark lavede vi fx i November 2022 3584 links i Tycho’s Supernova. Verdensrekorden er vist 8403 links sat i Belgien d. 27. april 2019.
Video fra verdensrekorden i Statburst, med 8403 links sat i Belgien 27. april 2019.
Udfordring
En udfordring (eng. challenge) er typisk et event hvor du over en periode skal gennemeføre en bestemt handling så mange gange som mulig, fx. lave felter, lave links, besøge portaler, osv. Med udfordringen kan du typisk opnå en bronze, sølv eller guld medalje afhængig af antal gennemførte handlinger. At opnå guld kan ofte kræve planlægning og stamina.