Kategorier
Guide Tips

Missioner

Missioner i Ingress er en slags minispil hvor du skal bevæge dig mellem et sæt givne besøgssteder (waypoints) – enten portaler eller Field Trips (interessante steder).

Undervejs i en mission skal du typisk besøge portaler i en given rækkefølge og hacke dem. Men det kan også være at du skal svare på et spørgsmål, tage portalen, sætte resonator, sætte mod, linke eller lave et felt.

Missioner er en fantastik måde at komme ud til nye interessante steder som du ellers formentlig aldrig ville have haft besøgt.

Når du har gennemført en mission tæller det til SpecOps medaljen og du får en Missionmedalje i din scanner profil med ikon (billede) fra missionen. Du skal også give en indikation – tommel op eller ned – hvor god/sjov missionen har været at gennemføre.

En vigtig sideeffekt af at gå missioner er også at de også giver god kredit til andre medaljer, fx Trekker-medaljen (gået kilometer), Pioneer (capture unique portals), Liberator (capture portals) og Builder (deploy resonator).

Missioner kan sammensættes i bannere (mosaikker) som, hvis de ellers tages i den rigtige rækkefølge, vil danne flotte mosaikker i din scannerprofil.

Nogle agenter elsker at tage missioner og bannere og bruger dem til at vise og huske alle de steder de har været i verden. Der er missioner allevegne. Der er eksotiske missioner og der er svære missioner.

Eksempel på et banner (mosaik) i en agentprofil. Her er det banneret Vor Frelsers Kirke i København som består af 60 missioner.

Find Missioner

Der findes allerede mange tusinder af missioner. Du kan finde missioner i din Scanner, via Intel eller på hjemmesider, fx bannergress.com. Du kan kun starte en mission inde fra din Scanner.

I Scanner

Ud fra din lokation kan du se de nærmeste tilgængelige missioner i din Scanner ved at gå ind i Menu og vælg Missions. Så kan du se vælge en mission, se detaljer omkring den og starte på den.

Intel

Du kan finde portaler i Intel – portaler der starter missioner har en lille gul pil i midten (se skærmeksempler herunder).

Illustrerer Intel med en portal hvor der starter en mission. På Intel kortet vises portaler med en gul pil i midten og klikker du ind på portalen (som her) vil der står Missions starting here.
I Intel (desktop tilstand) kan du også aktivere Missions knappen (ned i højre hjørne) og se tilgængelige missioner på kortet. Du kan klikke ind for at se detaljer for hver mission.
Ved at klikke på en mission kan du se detaljer om missionen. Du kan komme tilbage til oversigten over synlige missioner på Intel kortet ved at trykke på pil-tilbage knappen (over missionsikonet). Du kan også komme til Mission Authoring Tool ved at aktivere Create a Mission. Denne illustrer en mission der hedder Vor Frelsers Kirke Banner 52-60 dvs. den er mission 52 ud af en banner på i alt 60 missioner.

På hjemmesider

Du kan også finde missionsbannere på hjemmesider. Den mest kendte er bannergress.com. De kan hjælpe dig med at planlægge din missioner fx tjekke hvor lange de er, hvor mange unikke portaler du kommer igennem eller om der er nogle specielle ting man skal være opmærksom på, fx om en portal ligger inde på et område der kun er åben i dagtimerne.

bannergress.com kan du også se kort over den fulde missionsrute i et banner. Her er fx illustreret ruten i Vor Frelsers Kirke banneret på 60 missioner i København.

Events

Der er også dissideret Mission Day events hvor man skal gennemføre et minimum antal missioner for at få et hak til Mission Day medaljen.

Hver anden søndag i måneden er der Søndagsmissioner (Second Sundays) som giver kredit til Second Sunday medaljen.

Du kan på event siden se hvornår der er missions events.

Tips

Første gang du skal på mission er det ofte en tilfældighed. Du skal lige se hvad det er for noget og så tager du en enkel mission. Og det er såmænd også fint nok, men hvis nu missionen faktisk indgå i en banner så kan det faktisk anbefales at du lige først undersøger hvad det er for et banner, hvor stort det er (både i antal missioner og antal kilometer). Det er mest for at det er overkommelig og du ved hvor den første mission starter i banneret. Hvis du har mod på et banner så begynd på et lille banner først, fx på 6 eller 12 missioner. Det kan som oftest klares over et par timer.

Nogle agenter går meget op i at bannere (mosaikken) bliver rigtig inde i agentprofilen, dvs. at de kommer til at står i rækker af 6 missioner. Hvis du får taget en enkel mission, så “ødelægger” du rækken, såfremt du skulle starte på et banner. Så må du tage 5 andre missioner for at fylde rækken ud.

Nogle agenter går efter bestemte typer af bannere baseret på det bannerfoto der er, fx flotte logoer eller naturfotos. Det er meget individuelt hvad man kan lide.

Hvis du går store bannere så planlæg det. Slå banneret op på IM og tjek hvor mange kilometer det er på, hvor lang tid (estimeret) det tager at gennemføre og om der er nogle agenter der har kommenteret på det med ting man skal være opmærksom på undervejs. Bruge gode sko, gerne vandresko. Brug fx rygsæk og tag madpakke og drikkelse med.

Du kan sagtens gennemføre missioner og bannere alene. Men det er også sjovt at gå i gruppe. Lav et event/opslag i Telegram hvor du indbyder andre til at gå med dig på mission.

Hvis du har gennemført et fedt banner/mission så fortæl om det til andre og anbefal det. Hvis I har gået i gruppe, så tag fotos og skriv et indlæg om det i relevante Telegram grupper.

Lav dine egne missioner

Er du level 7 så kan du lave dine egne missioner fx missioner med ruter i dit lokalområde som tager agenter ud til nogle spændende steder som du gerne vil vise frem.